Yhteinen hyvinvointimalli tuo aktiviteetteja kaikille
Ouneva Groupissa otettiin käyttöön yhteinen hyvinvointimalli vuoden 2024 alussa. Mallin kehittämisestä ja hallinnasta vastaa HR-tiimi, ja henkilöstön näkökulmaa edustavat hyvinvointilähettiläämme. Keskustelimme hyvinvointilähettiläidemme kanssa tarkentaaksemme, mitä hyvinvointimalli käytännössä tarkoittaa.
Mikä hyvinvointimalli on, ja mitä muutoksia se tuo työarkeen?
Hyvinvointilähettiläiden näkökulmasta hyvinvointimalli on järjestelmä, joka edistää työhyvinvointia, terveyttä, viihtyvyyttä ja yhteishenkeä. Eräät lähettiläät mainitsivat, että hyvinvoiva henkilöstö voi myös jopa parantaa yrityksen kannattavuutta. Hyvinvointimalli tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, joista henkilöstö voi valita itselleen sopivimmat. Mallin tavoitteena on kannustaa osallistumiseen ja tarjota aktiviteetteja, jotka sopivat kaikille työntekijöille, kulttuurista liikuntaan. Hyvinvointilähettiläiden mukaan mallin tärkein tavoite on tukea henkilöstön hyvinvointia ja lisätä yhteisöllisyyttä Ouneva Groupissa.
Työarkeen hyvinvointimalli tuo virkistystä yhteisten aktiviteettien muodossa. Hyvinvointilähettiläät edistävät intran aktiivista käyttöä ja kannustavat henkilöstöä osallistumaan eri tapahtumiin.
Mitä hyvinvointilähettiläät tekevät?
Hyvinvointilähettiläiden päätehtävä on toimia henkilöstön ja HR-tiimin välisinä yhteyshenkilöinä. He välittävät HR-tiimille ideoita ja ehdotuksia aktiviteeteista, jotka ovat peräisin suoraan henkilöstöltä. Lähettiläät myös muistuttavat henkilöstöä intran käytöstä, jonne kaikki hyvinvointimallin aktiviteetit on koottu. Hyvinvointilähettiläät on valittu joko henkilöstön äänestyksellä tai työkavereiden ehdotuksesta, mikä kuvastaa heidän sitoutumistaan henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseen. Useimmat lähettiläät ovatkin tuttuja kasvoja koko henkilöstölle, mikä helpottaa lähestymistä ja vuorovaikutusta.
Miksi hyvinvointilähettiläiksi hakeudutaan?
Hyvinvointilähettiläät haluavat vaikuttaa työympäristön ja työilmapiirin kehittämiseen positiivisella, henkilöstölähtöisellä tavalla. He kuvailevat itseään idearikkaiksi ja aktiivisiksi henkilöiksi omissa työyhteisöissään, mikä helpottaa vaikuttamista. Monia ehdotettiin tehtävään työkavereiden puolesta. Lähettiläät keskittyvät eri osa-alueisiin: osa panostaa erityisesti urheiluaktiviteetteihin, kun taas toiset kehittävät tapahtumia esimerkiksi kädentaitojen tai kulttuurielämysten parissa. Heille tärkeintä on, että he voivat yhteistyössä HR:n kanssa järjestää kiinnostavia ja monipuolisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikille.
Mitä hyvinvointimallilla on jo saavutettu?
Suurin hyvinvointimallin kautta järjestetty tapahtuma tähän mennessä on ollut osallistuminen Osuuskaupparockiin, joka oli henkilöstön toivoma aktiviteetti. Festivaaliin osallistui yli 200 henkilöä eri puolilta Ouneva Groupia. Yhteisiä tapahtumia ovat olleet myös nuotioretket, kesäteatterivierailut ja juoksukoulu. Liitintuotteiden myyntipäällikkö Joaquin järjesti lisäksi suositun frisbeegolf-kurssin. Hyvinvointilähettiläillä on vielä loppuvuodeksi suunnitteilla lisää aktiviteetteja, ja ensi vuoden ohjelman suunnittelu on jo käynnissä.
Minkälaista palautetta hyvinvointimallista on saatu?
Parasta saatu palaute on ollut se, että henkilöstö ottaa aktiivisesti yhteyttä hyvinvointilähettiläisiin ja kyselee tulevista aktiviteeteista, mikä osoittaa, että malli on otettu hyvin vastaan ja sille on toivottu jatkuvuutta. Ase Utran hyvinvointilähettiläs Aleksi mainitsi konkreettisena tuloksena työmatkapyöräilijöiden määrän kasvaneen Kilometrikisaan osallistumisen myötä.
Hyvinvointimalli on herättänyt kiinnostusta myös lähettiläiden ystäväpiireissä, sillä tällainen malli ei ole yleinen. Lähettiläämme ovat ylpeitä siitä, että ”tämä malli ei ole ihan joka talon juttu!”